Tuesday, January 31, 2012

Minted Giveaway!


Who doesn't love Minted?!

We sure do & are super excited to announce this awesome giveaway!
$100 toward Minted stationery or wedding invitations could be yours & it is as simple as 1, 2, 3!

1. Head on over to Minted.com
2. Check out their lovely goods
3. Leave us a comment telling us your absolute favorite

We will announce the lucky winner next Wednesday!

BAD REVIEW VENDOR

Jengjengjeng....

Here's another bad review..huhuuu. dulu i ade share bad review pasal a few vendors kan HERE HERE HERE.. ni ha ade lagi satu nie nak share kat sini.. Ok ni actually happened to my dearest friend, she just got married few months back. Dia ngadu kat i about her pelamin vendor n ask me to spread the word. FYI dia bukan blogger, so im doing a favour as a blogger.

FYI, i bukan nak tutup periuk nasi org ye.. i post ni untuk pengajaran and untuk sumer awareness yer.. yeah i know nanti mesti yg xpuas hati ngan i, mcm aritu siap ade comment2 yg sgt manis mcm kucing tuhan la, ape la.. hahaa wat a loser.. xtau ke blogger ni bleh check ip every person yg comment? nak je mention sape yg comment2 tu tp xleh la kesian dia nanti kan..kang sumer tau perangai sebenar dorang kang lagi teruk plaks kan..sumer hilang respect/caci/kutuk dorang plak. i hope those people bleh la focus on their own/family/biz/wife/hubby/future child/child's life.. :) i cuma share ape yg org adu kat i, ape yg terjadik kat dorang..so? i membantu dorang.. xkan nak biar aje vendor2 tu buat bende sama kat brides lain? No no no.. i dunwan dat to happen yerr...

FYI lagi, blog post nie and my friend xboleh di saman yer sbb ini adalah aduan dari customer vendor itu sendiri, bukannye i main2 petik je vendor n kutuk hentam xtentu pasal without any ground facts. This really happens and bukan fitnah ke ape ye. contohnye kalau i buat post main hentam petik vendor X telah bunuh customer but the thing never happened, then baru la i bleh kene saman, paham? kapish? So i ni mcm kaunter aduan la yek? hahaaa... Vendor harus consider ini adalah luahan perasaan client yg tidak puas hati la, so vendor kena la terima and belajar dari kesilapan, or do something to make it up to the client? tul x? kalau ade vendor tu xnak terima ketidakpuashatian client n rasa dorang tu hebat dan perfect tu i xleh la nak cakap ape kan, giler perasan noks.. setiap org mesti ada buat mistake n mesti terima dgn terbuka la bila ade org comment/complaint ke ape kan..kankankan? ;p

nak tau sapekah vendor tu? please read below.. sekian terima kasih..

************************************************************************
*ni adalah copy+paste dari fb*
xlarat nak print screen cos conversation panjang menjela T_T huhu..


"I cite dgn u dari A-Z lah ek..so u can get ur facts rite..

1st time i jumpa "SI POLAN" time tue dia kerje under THEME OF QUE, and mase tue diorg buat exhibition dekat PAMERAN PENGANTIN DI MINES CONVENCTION.. we were amaze by the the backdrop yang QUE buat which was POKOK2 RANTING DI CAT PUTIH FULLS OF TEARDROPS AND CRYSTAL LIKE TINGY DANGLY ALL OVER THE POKOK..kebetulan QUE was not there, so i jumpa dgn SI POLAN.. POLAN was nice and time my mum tanye harge semua, my mum dah intrested bt i was a bit pricey and still cam pk pk lagi.. so i told my mum takper lah we wait for the next trip. If ada rezeki we meet em back.. end of 1st chapter..

2nd chapter we went for CONLAY PAMERAN PENGANTIN DI KARANG KRAF, tgh jalan2 tetibe jumpa SI POLAN, MY MUM TRUS STUCK AND TANYE PASAL BACKDROP HARITUE (referring to THEME OF QUE BACKGROUND) trus bukak harge and dia mintak 5k untuk pelamin nikah and backdrop untuk hightable..I SPECIFICALLY TOLD HIM WAT I WANT, WHICH WAS EXECATLY THE SAME AS THEME OF QUE PUNYER DESIGN TIME PAMERAN DKT MINES HARITUE.. he give his word he can do it.. so without any delay he said he can do it with 4K price.. so my mum put the deposit, by the time dia kasi resit, i was abit shock coz it was written there WEDDING MINISTRY... so i cam, ermm..u dah tak keje dgn THEME OF QUE EK?.. owh tak, i buat sendiri skrg tapi ada lah buat freelance dgn que..so dalam hati i dah terase cam tak sedap..but pk kan kite dah bayar rm500 deposit, i still rase they can deliver coz dia pernah keje DGN QUE..

chapter 3, to finalize everything, i have to meet him to finalize and let him see wat i want for the wedding deco, so i called him for meet up, itu pon i yang terhegeh2 call, coz to my understanding DECO PEOPLE NI BZ so its okey lah diorg lupe kan.. so i pon call and buat meet up, he insist for the meet up to be at his place which was IN KAJANG AREA,and i stay in pandan indah..i cakap why dont we meet up in PAPPA RICH SSF CHERAS, which in between, he said no, he will be at his place and convenience for him.. so okey, we drove all the way there to finalize stuffs..i printed out wat i want, i told him specifically wat i want, which is..

FOR NIKAH PELAMIN
- STRINGS OF BUNGA MELOR
- DANGLING SHINY OR CRYSTAL STUFFS
- FRESH FLOWERS AROUND IT
- BANTAL2 AROUND THE PELAMIN
- TEMPAT LETAK HANTARAN ( HE SAID BOLEH GUNE DIA PUNYE)
- BANTAL NIKAH UNTUK PENGANTIN LELAKI( KITEORG ADA BOLEH LAH AMIK)
- KAIN BACKDROP PUTIH
( HE SUGGESTED TO COVER THE STAGE WITH WHITE KAIN, NAK LETAK BLOCK CERMIN AS A BACKDROP PASALTAKNAK NAMPAK KOSONG)

FOR HIGHTABLE DECO
- WHITE KAIN
- POKOK RANTING PUTIH PENUH ON BACKGROUND
- LANTERN
- TEARDROP
- ON TABLE ONLY FRESH FLOWER WHICH WAS HYDRANGEAS, CHINA ROSES,EXPENSIVE ORCHIDS.
- CANDLES
I INSIST FOR ALL FRESH FLOWERS COZ IM PAYING THAT MUCH OF MONEY AND I PON TAK MINTAK U BAWAK KAN BENDE LAIN.

basically apa yang i mintak is very straight forward and easy to do, ALSO I TOLD HIM I DONT WANT DAISY OR KEKWA!.. he give his word that he can give me all that coz he wrote it down..

4th chapter, the day for meet up with the hall people, he said he got tings to do the day of the meet up, but i told him i got ur cheque and u better come, so he did come, and time dtg pon tak bawak apa2 pon, no sketch out noting, so i assume ur smart enuff to know wat i want d.. so by the time sampai sane and discuss dia cakap tak boleh bawak masok pokok pasal lift kecik..so i cakap..takper u boleh gune ranting, but make sure penuh mcm QUE PUNYER HARITUE..HE SAID..NO WORRIES BOLEH BUAT...

5th chapter,2 days before the event, my floor manager which was iqmal yang keje dgn COSRY, dia suggest me to take his bantal nikah and tempat letak hantaran, i cakap, takper lah iqmal, my deco people bawakan.. tapi i pon cam tergerak ati tanye si polan, i nak tanye bantal nikah and tempat letak hantaran tue u bawak kan nanti.. lame tak reply ...iqmal insist i amik,gune tak gune belakang cite, bawak jer..5min lepas iqmal hang up, si polan msg i cakap..OWH TEMPAT LETAK HANTARAN TUE WE ALL GUNE PASAL ADA EVENT LAIN, AND BANTAL TUE TAK SEMPAT NAK LARI KAN UNTUK EVENT LAGI SATU.. I CAKAP UPON AVAILABILITY KAN?.. MAYBE U SHLD USE OTHER OPTION.. how lucky i am to ask the idiot, if iqmal didnt ask me, i would have just put hope on that idiot and kosong jer lah kan semua..

FINAL DAY, he suppose to call the hall people to know what time his coming coz nak bawak lori, tapi he didnt call, bile i push baru nak call.. fine dia cakap dia dtg pkl 10, okey lah tak kesah kan.. so we waited to 10 no one came, 11 lagi lah takder, 12 bile i msg cakap u dkt mane?.. kiteorg dah nakbalik, u better call the hall people bagi tau u masok lambat. dia call cakap owh kiteorg tgh anta barang dkt puspanita u balik dulu, nanti kiteorg settlekan..okey nikah i pkl 2 tgh ari and my reception start at 6pm same day.. dah taknak pk i balik hotel, and turn out they sampai hall at 5am anta barang, and pkl 10 still tgh buat tempat pelamin nikah..apa rase u kalau as a bride, time rehearsel tue pelamin tak siap lagi?.. amazing kan?.. and as soon i step on the SO CALL FINISH JOB OF HIS..THIS WAT I GET

PELAMIN NIKAH
- KAIN PUTIH BACKGROUND
- 10 STRING OF BUNGA MELOR
- 10 STRING OF SPARKLING TING
- BLOCK OF KACE
- FLOWER ARRANGEMENT OF BUNGA KEKWA AND ORKID RM6 SEPEKET

HIGHTABLE DECO
- RANTING YANG BERCAMPOR WARNE COKELAT DGN PUTIH
- KAIN PUTIH BACKDROP
- FLOWER ARRANGEMENT OF HYDRANGEAS(FAKE ONE BTW), CHINA ROSES, AND ORCHID RM6 SEPEKET
- CANDLES

CAN U SEE THE DIFFERENCE?.. u tak rase tertipu ker kalau mcm tue?.. HOW MUCH U MAKING PROFIT FROM THIS?.. FINE U ANTA ORG 3 ORG BUAT , SORANG U BAYAR RM250 LET SAY.. TOTAL 750, U GUNE LORI NAK ANGKAT BENDE YANG TAK SEBERAPE TUE RM200, BUNGA U BELI ROUGHLY RM250-RM300.. SO UR UNTUNG COMPARE 4K BRAPER?.. BUKAN DOUBLE TRIPLE.. INI KER CARA U CARI REZEKI..

bile my mum tanye, pojie kenaper nampak kosong sangat tengah background tue, owh A nak kosong mcm tue, dia nak tepi2 jer ranting2 tue.. ermm.. dia gune ranting tue dalam pasu ada 6 pasu yang tak di balut dgn kain puteh, so u buat keje setengah jalan, but we already paid u 3200.. apa u buat dgn duit tue?..makan untung atas angin jer?.. bile my mum call time dia dah blah (blah pon tak ada bagi salam ker aper ker dkt tuan rumah, mana adab u?)
dia tak angkat my mum call?.. i dah nak jerit, tapi i tahan coz im goin to be the bride, ikut kan ati i nak scrap off everyhting and i want my fully refund money.. i could have ask my friends to do it, coz KITEORG TAK MERAYU ENGKO AMIK JOB KITE, ENGKAU YANG MERAYU SURUH BAYAR DEPOSIT AND GIVE US YOUR WORD YANG U BOLEH BUAT..

im so blessed with good friends, so they are the one yang lari pergi beli lantern, abg cd scrap of the backdrop from nikah and touch up semua bende dkt AREA HIGHTABLE.. i rase sebak bile pk kan, if only i dont have good friends around, i would ended up wiith ONE HUGE WHITE BACKDROP WITH NOTING..

last few days he msg me and ask bout the balance, me as an angry bride, i told him wat he had done.. and he called me the next day but i cant bare to pick up his call, i ask H to pick up and tell him off.. cakap cara mcm ni ker ko buat rezeki and duit tue mmg tak halal kalau ko buat keje mcm ni.. he did called my mum and ask is it tru my mum tak halal kan duit yang my mum bayar..WTF..IS THAT THE MOST IMPORTANT TING FOR U TO KNOW?..

I COULD HAVE DONE WORST TINGS TO HIM LIKE SUE HIM OR WAT SO EVER, BUT I TAKNAK BENDE NI MELERET COZ DIA PON BARU SETAHUN JAGUNG BUAT BUSINESS.. but honestly i hope TUHAN YANG BALAS U DGN APA YANG U DAH BUAT, JANGAN JANJI ORG BENDE YANG U TAK BOLEH BUAT, AND SELALU BERKEJER DGN HATI YANG IKHLAS AND BUAT SEPENUH HATI, dan penuh adab, it shows in ur work if u did it opposite. AMIN.. (say` bukan org yang mulia sangat, jadi saya tak kan maafkan apa yang u buat dan takan lupekan apa yang u buat) kalau suruh lupe kan, BOLEH KER AKU BUAT MAJLIS KAWIN LAGI SEKALI?.. JAWAB LAH KALAU BOLEH?..

i taknak burukan rezeki sesiapa, but i want people to know apa yang dah jadi dgn i and learn from my mistake..

fyi: i happy sangat bile QUE personally msg me bout the incident, coz turn out que is my primary school friend nyer bestfriend.. but agak terkilan i tak pergi jumpa dia personally..but thanks QUE for saying stuffs to me.. itu baru cara org beradab kerje.. "

"owh and also..semalam my mum cakap..dia jumpe ranting2 yang dia tak siap buat, diorg champak jer dkt blakang hall.. U TAK SAKIT ATI KER KALAU TAU.. DAH LAH TADI I TANYE QUE, harge bunga tue mahal jker..dia cakap dia tgk bunga tu tak sampai rm200.. ermm... he dah makan my mum money 3200.. banyak kan..so untuk dia berkali ganda..cam tue i nak buat business kawin lah.. boleh kaya raya.."

"pasal yg pelamin angan ku musnah tue takper..anytime pon boleh..si gile tue pon tak call2 my mum lagi..beriya janji nak call nak bagi balik duit..adoo lah kan..."

"owh its okey no prob.. nanti i tagged the pic of the table k.. ok babe, i rase lepas u post the ting, i tink i akan rase puas..wah mcm apa jer cakap cam tue..hahaahah biar semua org tau kenaper dia buat mcm tue.. u ask org yang sellau tgh pelamin, u rase bende2 tue worth 4k ker?.."

"u tgk bunga dalam bekas hantaran i lagi luxury dari tgk pelamin i.. pastu i dah cakap..NO KEKWA..dah terang bunga dkt pelamin tue penuh dgn kekwa kan..
owgh babe, gambar ada lagi tertinggal..ada yang dia ikat gune rubber band nasik lemak, pastu tak cover...hahahah..pastu letak bunga layu..nanti malam i kasi u lagi.."

"thanks babe.. tapi bile dia sponsor untuk pameran pengantin..meriah..boleh plak buat..ermm..wtf kan.. org mcm ni bile kite cakap..dia buat bodo2..cam..ermm..kenaper u cakap mcm tue dgn i...u tau, bile my husband cakap aku ko, dia telefon my mum cakap..boleh tak cakap dgn aunty, i tak boleh cakap dgn H pasal dia cakap aku kau..like wtf kan..ko dah buat taik, kite nak sembah ko ker bile bercakap..."

"okey..PASAL MAK I LEMBUT ATI..hahahah.. my mum cume cakap, kenaper u buat keje mcm ni..dia cakap.. SORRY LAH, PLUS A MINTAK MCM TUE!..PFFFTTT "ARE U SERIOUS?.." "

"babe i tulis u dia buat brake down receipt ni dkt i (kenaper dia tak boleh bayar balik duit kiteorg)

pelamin nikah - rm900
meja beradab (tidak bersama kerusi pengantin) - 500.. jap cont later..kene gi ONE UTAMA PLAK..aish..bye"

"dari deco hampeh

Normal kalau pelamin nikah saya charge rm900
-meja beradap rm500
-pokok (ranting yang indah tue) rm200 per pokok x7 = rm1400
- transportation charges pergi balik dari puchong ke maju junction lori 3tan rm560 (rm200 pergi + rm200 balik +rm70 untuk 2 pekerja angkat barang level 10 ( ha'a i punye tempat tue takder lift kene charge org angkat ranting2 yang berat tue)
-tambah perkerja saya setup n bunga rm100x4 org = rm400
-kain backdrop (new) 2 roll x70m xrm3 = rm420..
so total 3190..

(teror kan decorater i kire2, dia boleh bajet sampai tinggal rm10 jer dari i bayar rm3200 tue.. pastu untuk dia rm800 jer..wahhh.. baik hati kan dia buat keje untung banyak tue jer..)"


 
 
 
 
*click for larger view*

So wat do u think? patutkah bride ni ngamok pasal dis matter? patutkah bride ni rasa tidakpuashati dgn matter ni? should this vendor be given a second chance? it's up to u to decide whether this vendor should be given a second chance onot.. i jadik org tgh jer about this matter.. tapi ikutkan mmg rasa geram kot cos my friend yg terkena ni.. kalau i lagi la mesti godzilla trus depan org okeh. i cuma boleh belajar n avoid from this kinda thing happen la..

ok tu jer.. nanti nak share bad review vendor lain plak.. this one baru betul happened to me, rasenye ramai yg tau pasal case ni..cuma i xshare kat blog lagi.. but tgh tunggu jer ni, kalau betul xdpt pape i akan post pasal dia kaw2 punye..skang ni masih boleh bersabar n cool lagi..

ok till then babes, daaaa....

meowluv~

Monday, January 30, 2012

WEDDING TIPS : NOTA BUAT BAKAL RAJA SEHARI - by Studio Shagrasyiid

Meowternoon my fabulousssss readers..! :)

How are u..? hows preps? Okay for those yang maybe baru nak start planning or tgh nak plan for a wedding. ape kata baca ni.. i found this informative and useful notes from a top photographer yg sgt2 experience bab2 flow wedding. Logically, i rasa photographer la yg byk ilmu bab2 ni cos dorang yg lalui saat2 wedding n doranglah yg nampak the 'clear picture'. yg pengantin kadang2 xprasan a lot of things and time wedding tu mungkin agak blur2 n dalam awang-awangan.. tul x ex-brides? hehehee... Best ar baca nih..Credit to photographer Shagrasyiid, i sgt LIKE tips and notes dia nih.. ;)

*copy+paste ajo*
 
ihsan : www.facebook.com/StudioShagrasyiid | www.shagrasyiid.com

Pengalaman sendiri berkahwin di KLCC & pendapat peribadi, untuk majlis2 biasa di tempat kebiasaan... Tapi terpulang la kat plan masing2.. Sendiri punya majlis kan..

(ok yg KLCC tu tipu haha!!)
 
*nak kawen :
survey apa yg perlu 6 bulan sebelum
book apa yg perlu 3 bulan sebelum... tp ramai skang ni awa2 giler da book, bagus gak

*Pegi fitting baju : make sure ikut selesa dan kehendak anda, warning awal2 kat butik tak perlu nak longgarkan takut gemok ke hapa or klau saiz lari, kesian cam aku baju kawen besar cam guni pdahal cantek je fitting sebelum kawen sob sob ~~~

*Pelamin : klau bleh jgn bnyak tiang2 dan luas sedikit, muatla nnti sedara mara yg 8 generasi tu nak masuk dlm gambar kan...

*Warna Pelamin : Lagi banyak putih, lagi cantik. Janji ada putih pun ok la.. So yg duduk blakang2 tgh makan tu nampak la jelas sikit dr jauh pelamin anda itu..

*Mak andam offer photografer : boleh consider, tapi lebih baek cari sendiri, ikut kepuasan sendiri. Sekarang ni ramai yg carik sendiri rasanya..

*Karpet : Depan pelamin kalau boleh ada karpet, lawa sikit kan...

*Katering or not : Better go for Katering, bnyak belanja tp your family & sedara lebih enjoy & happening klau xkena buat bnyak keja... So gambar akan lebih bnyak gelak senyum tawa, kurang la sikit wajah2 stres mak bapak yg risau nasi da abes la, ais da abesla..
Tapi biasa kalau kat kg yg buat rewang, rewanglah.. xde masalah..

*Karaoke??? :
Nak nampak best, upah band yg pro (jgn la band2 yg teruk plak, at least yg penah org sajes or u penah tengok sendiri).
Nmpak cool, pasang je MP3 lagu2 terpilih anda, lagu semua lebih sedap, telinga lebih selesa mendengar, tak semestinya lagu kawen saja, yg penting mild2 sikit, & kadang2 baru lagu yg rancak sket takut ngantuk plak semua org dengar..
Last choice: karaoke.. Kalau yg nyanyi sumbang, tahan je la telinga..


*Nikah : Buat malam, pas Isyak, sejuk sikit. Kalau pagi hari yg sama, ko akan lebih penat nnti, & maybe termiss beberapa perkara kecil yg penting.. Pastu leh ajak cameraman pi outdoor 2-3 frame.. ala kejap je, maen2 bawah lampu...

*Bersalam2an masa nikah & selepas : kameraman ramai ni, salam & hold dulu kasi diorang snap...

*Nikah @ Masjid/Rumah : Klau umah sempit, wat kat masjid/surau berdekatan..
 
*Guestbook : Bagus jugak kalau ada... Sapa yg datang sila sain & bagi ucapan wat pengantin baru. Benda ni klau ada, korang akan kenang smpai bila2.. ^_^ (nak guestbook? kitorang leh watkan hehe.. )

*Kalau ada can renovate umah : Cat dengan kaler yg cerah (nmpak luas, sedap memandang, or langsir2 kain ke apa yg berwarna cerah...)

*Saling2 baju : Xpayah la, klau mak andam offer pun ckap je timakaseh.. Sebab : memenatkan korang nnti + aku rasa mcm kelakar, klau nak shoot lain2 baju2 baik buat tmpat lain & pilih betul2, bukan seperti terpaksa pilih antara baju India, pastu Jepun, pastu Minang bla bla yg mcm zaman dulu2....

*Sebelum keluar bersanding mak sure klau ada renjis2 tu benda yg nak direnjis tu da diisi da ada di atas pelamin... Call la mak ke adik ke tanya & confirm kan benda2 tu da isi ke blum..

*Makan Beradap : Kalau boleh, pastikan ada tabir di belakang anda, jgn kosong..... nmpak pokok umah longkang kereta & etc kat blakang...

*Pengapit : Ingatkan dia bawak tisu, payung, kipas. (cakap 2 -3 kali pun xpa biar tak tertinggal drpd terpaksa kipas pakai tangan je nnti)

*Berarak : Lepaskan Azan Zohor dulu kot.. tak best la plak tgh berkompang2 sama time dgn azan, respekkk...

*Pengapit atas pelamin : bgtau diorang time renjis2 xyah kipas jap, kameraman xnampak..

*Aku suka klau pengantin ada baling gula2 kat pelamin, sebab time tu la dia baru nak senyum natural & gelak ketawa dengan tetamu yg kat depan tu.. ^_^

*Gambar outdoor : nak nampak kelas, bnyakkan shoot outdoor TANPA memandang kamera. (klau kat pelamin dgn family sedara mara ke yg wajib tu standardla..)

*Patung atas kek : aku ada prasan kat Midvalley ada booth yg leh wat patung kecik sebiji cam gambar yg korang bagi dia tiru. 300++ kot klau xsilap. Tu pun klau ada, cun jugak, kelihatan cute la majlis tu nnti kononnya..

*Bgitau kawan2, nak datang tu jgn smpai pukul 5. Katering smpai pukul 4 je pun sayang.... Pastu pengantin nak shooting outdoor lagik... Kalau tak dpt salam berjumpa tu mintak maapla ye, da ckap awal2 jgn dtg lepas pukul 5..

*Upahla budak2 zapin ke Istana budaya ke menari2 sikit, kata Raja.... ^_^

*Susunan aturcara yg aku rasa sesuai :
> Berarak dgn kompang (pempuan kiri, laki kanan, tangan kanan pmpuan kepit tangan laki)
> naik pelamin (kadang2 ada doa, tengok family la)
> renjis (JANGAN AMIK GAMBR FAMILY TIME NI! Kalau da sekali ko kena tahan ko nak amik gambar, abih member ko yg lain, sedara2 pun tahan ko) so da rugi beberapa minit, family pelawat tu panas lapar nak makan tau...
> turun pi makan beradab (tunggu! doa kejap..)
> ok dah makan kejap je, xyah la smpai licin pinggan ikan ayam dan udang tu..
> potong kek (xyah tengok kamera, ko suap org ada ke tengok tempat lain??)
> ajak family belah pelawat shoot gambar dulu (sebab diorang nak blk japgi)
> pastu sedara family pelawat
> pastu member2
> pastu turun salam2 tetamu (ingat, diorang dtg nak tengok pengantin, bukan nak salam makan jek) "Jemputlah makan!"/ "Terimakaseh datang!" / "Lama tak jumpa, duduk mana skrg" / bla bla kejap je sudah...
> tetamu da xramai, ajak family tuan umah bergambar puas2, tergolek terlentang semuanya la..
> pastu pose la sikit kat pelamin berdua, da bayar pelamin berhempas pulas xbergambar rugi plak..
> pastu pi la shoot outdoor..

*Rasa kekok depan org ramai??
i)Tak perlu rasa sebarang rasa kekurangan diri anda, konfiden je mcm biasa & tak payah kontrol2 sebab slalunya xjadik klau kontrol2 ni... Ingat je dlam kepala jgn hirau org len, ini majlis anda dan anda punya suka la nak wat apa. Klau nak ketawa, ketawa je.. Candid yg terbaek adalah yg datang secara natural...
ii) rehearsal : tanya kameraman yg ko da book tu, bleh tak nak wat pre-wedd kat tmpat public

*Pasangan anda sukar berposing candid? Senang, tarik telinga dia, cucuk perut dia, gelak ketawa yg dapat dicapture itulah yg paling beremosi dan xkan basi klau tatap smpai bila2 dlam album anda..

Bajet fotografi & videografi??? Survey cukup2.
Lebih senang klau ko bgtau diorang ko ada banyak ni & then tanya apa bleh bagi, pastu rundinglah yg terbaek..

*Hari majlis yg dicadangkan : Sabtu
sebab ahad leh rehat2 lagi, org jauh pun leh dtg xkesah esok cuti lagi..

*Minggu majlis yg dicadangkan : Awal bulan la!!!
sebab bnyak sket hadiah dpt nnti HAHAHAHA!!!!!

*Masa nak berarak, tengok depan tengoj org & senyum mcm biasa jek.. jangan pandang bawah

*Nak bersalam2 or laga pipi, mulut xyah muncung2, senyum je 

*Masa kat atas pelamin pun, jangan asik tengok bawah je, tengok depan ye, alah segan sekejap je~~

*"Sebelum keluar bersanding make sure klau ada renjis2 tu benda yg nak direnjis tu da diisi da ada di atas pelamin... Call la mak ke adik ke tanya & confirm kan benda2 tu da isi ke blum.." Sebab da penah jadik, TIGA kali.. hehe

*Masa salam jgn tonyoh idong/dahi smpai penyek, letak asal jejak je sudehhh hehe...


hehheee bila baca mmg lawak gelak sorang2.. tp realiti mcm betul kan? kan?kan??kan??? thanks for sharing Mr Top Photographer Shagraasyid.. :D

ok kalau ade yg menarik2 lagi i share lagik yer ngan uols.. lepas ni ade hot story (bad review) nak share..akan menyusul kemudian yer..huhuhuuuuuuuuu....


meowluv~

MY WEDDING PREP - UPDATES

Heyya ladies...

oops jangan terkejut dgn post 'test' tu tadi..i am not having a nervous breakdown..haha.. i juz test jer cos just not suddenly my blog appeared as 'not found'. OMG mmg rasa nak gugur jantung tadi.. i cepat2 emailed to google, n then tanye kat friends kat fb.. then, pling! it's back..phewwwww....jgn la buat camni lagi my dear blog....huhuuu.. so ok tukar topic!

awriteeey then... wah, 10days bebehs..!! haha... ok now da rasa a bit nervous.. tp bukannye nervous n then buat sumer bende mcm semut n xrest langsung.. ni juz rase nervous terpikirkan sempat ke siap ni?sempat ke siap tu?tp reality zzZzzzz.. haha...ape daa...

i wish i ni rajin update mcm uya.. dia tinggal brape hari je lagi nak jadik wifey en.rayza n yet sgt rajin kott update..i ni yarobi nape la malas sgttt?? help meeee.... diy veil pun xsiap.. venci tawww...huhu... so untuk semangatkan diri.. nak update a few things here (in random order)

BILIK PENGANTIN
Last week (21-22jan), i managed to buy things for ze-bride's-chamber..sumer beli kat HOUZ since dekat je ngan rumah.. bleh tahan murah jugak the price.. i compare ngan giant, dia punye murah sket... hoh gituee..The stuffs i bought..

curtains, alas kaki purper karer, comforter set purper karer jugak, and mattress protector (a must!), and towels untuk mempelai..ecewah.. towel biase2 je kot yg rm30 punye..besar sampai cecah jari kaki..haha mama la yg pilih.. ;p

keadaan bilik skang? xde rupe mcm bilik pengantin langsung..!! sepah ngan barang2 yg macam2.. baju2 dlm bakul, paper bag n plastic barang2 hantaran yg sepah2.. adoihai.. T_T


HANTARAN + DULANG HANTARAN
Note to self: cepat beli handbag + kasut..!! argh.. tinggal tu je xsettle lagi.. huhu.. barang2 my meowsayang dah settle dah except for sireh and food items. As for dulang hantaran, got a slight change on the dulang..huuhuu.. mula2 dulu semangat nak buat mcm my sketch nie..

 focus yg belah kiri tepi tu..yg lain tu abaikan cos itu verangan aje, xde pun mcm tu time wedding nanti..hehe.. Ok actually i nak buat ala2 flora etc punye kaki dulang.. i suke sbb xtinggi sgt mcm kaki dulang biasa.. thanks to my lazy self, impian xtercapai.. budget pun xmembantu untuk beli manik camtu byk2..huhu.. nak sewa pun xtau mana nak carik.. T_T 
so last2 pakai dulang biase je laaa.. tu pun after smlm kemas2 barang2 lama kat umah tu, me+mama found sumthing yg best..!yeah my hantaran ade la a bit twist kat situ..hope menjadi la..hehee.. ;)


BRIDESMAID@DAYANG & GROOMSMEN
Okay this part i excited sgt22222...!! i dah pilih my b2b blogger friends, and i love them to bits.. ye dorang b2b blogger, n they are not strangers to me. We share everything about weddings together and dah mcm family pon. Kalau i nak pilih my normal frens xbleh cos they all da ada family n mostly are professionals xleh nak commit, xkan i nak panggil doctor fren yg kene oncall jadik bridesmaid? xkan nak panggil fren yg keje kat offshore jadik bridesmaid? So rasenye xsalah i nak pilih b2b bloggers pun kan? even my pelamin vendor pun likes the idea. Alahh pape pun it's my wedding i do watever i wanna do, my money pun kan....betul x?  watever u say or do, people will only judge org2 itu and label org itu jealous, dengki dan seangkatan denganye. not me yer cos im living my life, x amek kisah org lain pon kannn x mcm org2 tu.... hahahaaa.. 

eh da meleret plaks kannnn, ape nak cakap tadi eh? oh yea, about bridesmaid da ok.. but about groomsmen, uhuk2 lastnite my fiance meowsayang called n told me maybe groomsmen yg segak pakai baju hitam xjadi.. cos ade cousins xdpt nak attend mlm nikah tu,so kekurangan guys, maka belah dia biase2 je ler.. hmmmmm... T_T kira my side je la ade bridesmaid.. take deep breaths renee, deep breaths renee.. heeeehoooo,heeee hoooo... T_T xnak jadik bridezilla yer... Whatever the decision is, i have to accept... kalau xmenjadik itz okay, xde rezeki kan..so just go with the flow bebeh...

hey pic ape nih..??!! hahahaaaa ;p 
jgn mare ye my readers.. saje jer nak hiburkan hati ini..huhuhuuu..

MINI PELAMIN
omgomgomgomgggg.... one of the most exciting part...weeeee...! sgt xsabar.. canot explain here, nanti lepas kawen i akan review ya.. but pape pun, the meeting, the setup, the design, the people, the everything sgt2 best..!!!! weeeee.. :D for those yg nak survey MINI PELAMIN, bleh la refer HERE :)
salah satu mini pelamins from my list HERE


OF DIY STUFFS
1. GUESTBOOK                : PENDING
2. GUESTBOOK CORNER    : PENDING
3. PHOTOBOOTH CORNER : PENDING
4. SIGNAGE                     : PENDING
5. DIY VEIL                     : PENDING
6. ??????                       
PENDING.PENDING.PENDING.PENDING. Kesimpulannye.. sumer PENDING. my DIY projects xsiap2 lagi.. errrghh...i cuma stress sket sbb marah pada diri sendri yg sgt malas nih. kalau nak upah org mcm dah xsempat dah..kang kalau org tu terima gak job last minute tapi hasil xbagus xpasal2 kiteeee gak yg dipersalahkan (padahal bleh tolak untuk xambil job kan?).. tul x.. so better buat sendri je la..cari pasal je kalau nak upah org last2 minute nie...
this is wat my body is telling me..hehee ;p


PELAMIN DEWAN
Yeaaaayyyy atlast i dpt my vendor for pelamin dewan..lagi sebulan nak kawen baru terhegeh nak carikkan.. i think before i ada citer sket about it HERE. i da survey2 and last2 dpt la jugak..phewww.. i was torn between 2 choices actually, i da mmg suke 1 butik nie.. baju2 n pelamins dorang mmg nak pengsan, n owner+designer+mua dorang sgt22222 awesome, baik n sporting..rase mcm ade chemistry gitu.. butik tu adalah SURI WEDDINGS.. but mama ada certain budget(bukan 10k ye, it's a quarter of dat), and memandangkan i xcukup fund untuk topup, maka terpaksa carik lain. saye mengikut perintah aje yer..huhu.... last2 jumpa ngan BUTIK C, pelamin dia chantek n akak tu baik gilerssss.. dah booking n lega sket hati nie...sorry nanti lepas kawen i akan review yer..hehee.. hint: vendor ini pon penah wat wedding artist..gitueeewwwww.. eh jgn renee, nanti org ckp berlagak plak kan..haha ;p i recommend both vendors ni, cos dorang best..! :D p/s: pelamin i biase2 je taw, majlis pun sederhana je yer..sekian terima kasih.

 adohai gorgeousnyeee... nak camnie kak suri..hehheee.. xpe lah xde rezeki kan.. T_T
 ni pelamin SURI WEDDINGS yer. interested bleh contact dorang ye.. ;)

 

"BAJU TIDUR"
ok my mom lately suke check on me (yeah alhamdulillah now she's totally focusing on my wedding.. :) thank u mama i loveeee u). tetibe dia akan buat spotcheck list.. "towel da beli? toiletries dah ada? itu ada? ini dah beli?" then one day dia buat lagi "baju dalam sumer dah beli?". I pun jawab la, dah ade da ma, xpe jimat..then mama ckp "hey xkan nak pakai yg buruk2 tu, xmalu ker nanti ngan fared (nama manje my meowgagah)..buang la yg da kembang2, lusuh2 tu, malu la mama..". erk sentap jap, xpenah nak terpikir..hehehe.. so beli laaa yg baru2..wee suka. n then hari2 yg lain mama buat sudden spotcheck lagi.. "baju tido dah beli?" baju tido berlampak dah mama, yg sumer ni masih ade lagi (i was thinking of my kaftans, pyjamas, shorts, pyjama shorts)..aritu beli baju dlm jer.. then mama ckp "baju tido laa".. i ni da la slow, tp time tu laju jugak la tangkap..hahaa.. i was like, OWH haah la.. heehee nanti la.. the conversation happened last year, so time xmas sale i gi la kat LA SENZA n bought some 'baju tido'.. hahaa... another word, LINGERIE..!! direct je kan senang.. hahaaa.. ;p Yesterday my mom suddenly masuk topic ni lagi.. she said she heard Dr fadzilah kamsah's advice, jgn la bila suami balik tu pakai baju kelawar...jangan... haha we had a great laugh. ok tukar topic, mcm segan pun nanti org lain nightmare la plaks.. hahaaaa ;p
grandma's pee-jays..nononooo...

 

DOORGIFT
Malas nak pikir sgt pasal doorgift cos my abang n SIL yg sponsor..alhamdulillah..thank you farouk n kaksuzy..! love u all..! :D cuma bekas dia mama yg dah beli dari kota bharu..murah gilers.. sumer colours ada..hehe ;) cuma tinggal nak letak makanan je dalam tu.. we all senang jer, bagi telur.. kids bagi chocs+sweets.. settle..kotak dia pun biase2 je..mama ckp xyah ribbons bagai..juz letak tag or stickers.. so ni la stickers nyer da collect last week.. i asked for a design dat is similar to my wedding invitation card..

 i grab kekotakku's scallop sticker promo rm150 for 1000pcs.. berbaloi x? i tgk hasil dia sgt2 chantek..! although the transaction between vendor n customer agak slow (maybe bz?) but hasil dia awesome.. thank you kekotakku! :) i sengaja xletak date so sumer event bleh pakai..hehehe jimatttt... ;p


WEDDING INVITATION CARDS
I did mentioned about my cards HERE. i mmg buat 500 jer cards sbb nak jimat. but i mmg da calculate sepatutnye cukup la untuk my frens.. but thanks to my dad's secretary who spoiled almost 50cards, i terpaksa korbankan card i bagi kat my dad..ye la dia nak invite kawan2 dia kan, i pun ok je la..huhu.. so u all yg mintak card tu im very2 sorry... it seems inappropriate to invite thru fb, but i do hope u all understand.. da masing2 pun ade fb kan, mesti da biase kan....heheeee.. sorry taww.. Wait for another one here kat blog yer.. You all are invited to my sanding 12.2.12 @ dewan bukit damansara. Wedding i ni biase2 je ye, dont put any high expectation just because im a b2b blogger. sekian terima kasih. for the meantime for those who wants to attend can refer HERE for details:)
 


okeh ape lagi ek?? nanti la bagi i pikir jap ape nak update..teheee.. ;p ok till then babes, daaa~~




meowluv~

Sunday, January 29, 2012

test

test.meowmeowmeowmeowwwww

meowluv~

Metallic Wedding Cakes by SweetThings ByFi

We are delighted to welcome SweetThings ByFi to our blog to talk to us about the latest 2012 metallic wedding cake trends. 
Just like Wedding Trends, wedding cake designs are constantly changing.
Designs are heavily influenced by the fashion catwalk, wedding blogs and wedding magazines. Throughout 2011 there were many high profiled weddings, including the Royal weddings in the UK and Monaco, Supermodel Kate Moss, Pop singer Lily Allen and let’s not forget Chelsea Clinton’s wedding in the US. As a result, this has seen an increase in ornate piping and sugar flowers being incorporated into cake designs.
For many brides, 2012 is marking the end of the vintage trend and the beginning of glamorous decor with jewels and sparkles being incorporated into the cake designs, this is resulting in the rise of the ‘Couture’ style wedding cake.

This style of cake makes a strong statement by incorporating accents of the bride’s wedding dress, headpiece or jewellery. Our friends in the US have taken this one step further by introducing metallic wedding cakes which is taking the wedding world by storm for 2012.

We are seeing the use of shimmering tones of silver and gold’s combined with warm pastel or vibrant jewel colours.

When working with Reviva weddings, Laura and I often spend countless hours discussing the wedding designs we are working on together, and both of us are hugely excited about this trend and cannot wait for this to take off here in Spain!

Of course, it is imperative to ensure that your wedding cake design flows with the style or theme of your wedding not just the current wedding trends. For example, if you are getting married here in Spain and want a Spanish themed wedding, then perhaps you feel that a sparkling jewelled cake would not be suitable for your wedding. Thats ok! Your wedding day is one of the most special days of your life, so it is vital that your cake design is perfect for your personal taste! Try decorative lacework and textured ruffles with accents of Spanish warm colours or flowers, what is important is that your wedding cake designer designs a cake that is classic and timeless for you.

At Sweet Things, our fashion concious brides are becoming more involved in the design process to create their perfect wedding day, this is resulting in some amazing wedding cake designs which we cannot wait to create!
But for now, here are some of our favourite metallic wedding cakes!
Design Sources from Pinterest and Martha Stewart

Thursday, January 26, 2012

CONTEST : ANAZTASIAS SPA GIVEAWAY

Meowning sweethearts...

*WARNING* LONG ENTRY BEBEHS.. ;p
Yeay another contest! sape nak join? Cik nora, eh Puan Nora kita organize giveaway contest sempena penubuhan facebook anaztasias tie the knot.

 
Okay from title post pun da bleh nampak kan?yeaah..rasenyer mesti sumer teruja bila nampak word SPA kat situ.. lagi2 kite yg bakal pengantin ni, mesti la suka kan?? ade ke org xsuka? or another word, ade ke org xtau SPA ni?

meh kite intro2 sket yer.. 

apakah itu SPA?

 
 
APA itu spa? I think ramai tau spa but xtau apa betul2 maksud spa, and apa kegunaan spa. SPA atau Solus Per Aqua , bermaksud terapi air. Mengikut peredaran zaman, spa berkembang menjadi sebuah pusat kecantikan, merawat tubuh, kesihatan, kesegaran dan nyaman. Spa sendiri merupakan suatu rangkaian perawatan yang terdiri dari terapi urutan seluruh badan, lulur/body scrub, masker pemutih, terapi musik, aromatherapy, mandi susu/mandi aromatherapy dan snek seperti kuih-kuih dan minuman teh panas yang menyihatkan.

Ape manfaat n kebaikan SPA ni? rawatan2 spa ni boleh menghaluskan, menganjalkan, memutihkan dan memberi nutrition pada kulit, mengendurkan ketegangan otot, detox badan untuk meningkatkan sistem immune system kite, stress reliever, anger n depression reliever, mencegah allergy (ye ke?i baru tau ni ;p hehe), dan juga mencegah tanda-tanda diabetes.

Besides that, bleh mencegah dari migrain dan asma, menurunkan tekanan darah tinggi dan hipertensi, mengurangkan insomnia (cc kerry! ;p hehe), stress dan lelah, mengembalikan keseimbangan tubuh, percaya diri serta melambatkan proses penuaan.

wow..i pun xtau byk camtu manfaat spa ni..byk rupenyer..heehee..

-credit dari Mr Oogley n ditokok tambah by me.. hehe ;p

Ok da bace? best?

Mahu menang free SPA?
Mahu..!!
ape yg freenye? ini diaaaa..

SEPASANG RAWATAN SPA LELAKI DAN PEREMPUAN
Lymphatic Drainage + Cellulite Body Massage (60 mins) +
Steam Bath with Steam Room (30 mins) +
Detox Slimming Machine Session (30 mins)
@ Neutrosense Face & Body


ada 2 voucher, samada anda pergi lelaki perempuan
atau bersama kawan anda, terpulang :)

SPA VOUCHER INI HARUS DIGUNAKAN SEBELUM
18 MAC 2012, LOKASINYA DI PETALING JAYA.

Neutrosense Face & Body
C-12-6, 6th Floor, Dataran 3 Two Business Center
Jalan 19/1 Seksyen 19, 46300 PJ

Sape nak bagi FREE SPA nie?
cik NORAKEREL kite..!! mesti sumer kenal NORA kan? NORA ni mmg respect ar, dia adalah salah sorang b2b blogger pahang yg rajin n suka share tips2 yang berguna kat blog dia. NORA sgt creative n rajin dgn project purple dia tu (DIY) n sumer mmg awesome..!! i mmg suke weddings yg lain drpd lain n byk bende DIY. Ops bukan bodek ye, ini realiti..hehe... blog NORA ni boleh dikatakan complete dgn guides, tips, reviews, surveys, ideas..macam2 lah...
 ni Nora aka Nur Rawaidah Rahmat n hubbynye....cute kan dorang? hehe..

ni plak blog NORA yg awesome.. complete with everything..! :)
kalau korang singgah blog NORA, sila scroll ke bawah belah kanan tu ade mcm2 untuk u alls.. mmg best kan?

Baru-baru ni NORA tubuhkan page kat FB..nape nak buat page?sila baca ni i copy..hehe
This is official personal page for 'Anaztasia Tie The Knot'. All wedding stories will be share here. It also provided RENT / SELL some of wedding stuff, stay tuned for more update.
Baru je bukak tapi followers dah 161..! marilah kite same2 support b2b blogger kite ni yer?? boleh click disini, and LIKE okeh? :D


dan sempena penubuhan page inilah, NORA dgn baik hatinye anjurkan contest ini.detailsnye dibawah yee..


Rules of the contest...
1) Buat satu entry di blog dan letakkan gambar 'spa giveway'
diatas di dalam entry. LINK kan ke blog puan Nora kite...
2) LIKE facebook anaztasias tie the knot.
jgn x LIKE ye.. support our ex-b2b yg sgt fofular ni.. :D
3) Tag 2mangsa, eh 2 kawan untuk join contest ni gaks..
4) Dah siap? sila tunggu para pengadil ye..hehe ;p

 Nora ckp kite bebas nak buat entry camne2 pun, asalkan ada pic giveaway yg kat atas tu ha..and oso like facebook anaztasias tie the knot., and oso linkkan kat blog blog puan Nora
 xkisah untuk yg dah kawen atau blum...weee..!

 HADIAHNYE? (seperti ape yg dimention atas tadi)
FREE SPA..!! woohoo.!
SEPASANG RAWATAN SPA LELAKI DAN PEREMPUAN
Lymphatic Drainage + Cellulite Body Massage (60 mins) +
Steam Bath with Steam Room (30 mins) +
Detox Slimming Machine Session (30 mins)
@ Neutrosense Face & Body




Neutrosense Face & Body
C-12-6, 6th Floor, Dataran 3 Two Business Center
Jalan 19/1 Seksyen 19, 46300 PJ

Oops lastly, dengan ini, saye meng'completekan' contest entry dgn menge-tag
1. my sayangku twin ZIMIE
2. cik eimy yg cute aka honeysakura

heheee..so ok syarat2 da cukup, bleh la submit tak gitueww...hehe :D

Okay gals jgn lupa yeaa.. Rugi taw xjoin..mane la tau rejeki kan..bukan senang org nak bagi voucher spa kan. I ni pon ikutkan patut stop dah join2 contest2 ni cos da nak kawen, but saje je lah try join mane la tau menang, bleh la pengantin-to-be ni get some pampering before the big day.. heheeee... Nora, u rawk...! *tetibe*

Ok till then, all the best gals.. daaaa~~~

 hi.! saye renee meow n tunang..ye kami bulats,so? haha ;p
ni kat wedding tatie yg grand n super gorgeous..!! :D

 
meowluv~

VIVA'S BOOK CLUB - THE KNOT ULTIMATE WEDDING LOOKBOOK

You want a wedding that will wow your guests, but where do you begin? Carley Roney, founder of the world’s most popular wedding destination, TheKnot.com, has compiled The Knot Ultimate Wedding Lookbook to make the entire wedding-planning experience enjoyable. More than 1,000 gorgeous color photographs give couples endless inspiration for their wedding day, and useful tips, time lines, and lists help the lovebirds flawlessly pull off every detail. Each chapter is bursting with creative and classic ideas to make the day as meaningful as it is beautiful:

Stationery:
Save-the-date cards do double duty when printed on coasters or delicate handkerchiefs.

Ceremonies:
An auspicious bird’s nest adds a beautiful and rustic touch for carrying rings at a farm
wedding.

Dressing Up:
A retro bride goes glam with a feathered veil and pearl button–accented gloves. A casual groom and his mates add a personality pop with chocolate-brown Keds to match their wedding chinos.

Cocktail Hour:
For a low-key affair, mini grilled cheeses dipped in shot glasses of tomato soup satisfy.

Centerpieces:
Fruit slices suspended in crystal vases overflowing with Crayola-bright poppies and orchids offer a cheery setting.

Cakes:
White lace frosting details that match the bride’s dress and the couple’s monogram turn a pale green cake into a chic masterpiece.

From classic white-on-white palettes to floral themes to fun fantasy ideas, the choices are limitless. Purple, pink, red, robin’s egg blue — find inspiration at every turn in all the colors a bride can dream of! And The Knot Ultimate Wedding Lookbook is loaded with money-saving ideas that don’t sacrifice style. Expert advice and rich images add up to a delicious visual feast and essential resource to help you create an event as special as you are as a couple.

Tuesday, January 24, 2012

Indian Wedding Inspirations in Marbella

As Indian Weddings take Marbella by storm, we thought we would share some of the inspirations we are creating for our weddings. 

The explosion of colours used for Indian weddings are glorious and here we have created a more cohesive look to our weddings by keeping to a heady mix of beautiful colours.

Ivory, gold and red are a hugely popular colour combination, mix this in with a fushsia and yellow and a dash of purple creates a vibrant combination.

We have kept one of our designs to just using a peacock colour theme of purples, turquoises, aquas and golds but throwing in a touch of orange for the reception tables.

There are so many glorious details from floral elephants, embellished gold confetti cones, lots of lots of bling, particuarly this year with the latest rage for metallic wedding cakes and we love the idea of using slightly different textures and fabrics to bring different elements into creating our Indian wedding styles.

A fuchsia, red and yellow Indian Wedding Inspiration

An explosion of Colours

A Peacock Inspiration

Muted Golds, Ivories and Red
Images have been sourced from Karen Wise and Maharani Weddings

We hope you enjoy our inspirations as we publish them and to keep up to date with us, as we move into 2012, join our Facebook page

Photo Session in our Raffle!

I'm having a love affair with NYC and want it photographed! By Sofia Negron. Just have to submit my own love story and photo to Sofia. But not if you get there first!

Monday, January 23, 2012

Over 100 Vendors at the Wedding Party

Click to see the list bigger but we are well over 100 of your favorite wedding peeps! Promise!

Friday, January 20, 2012

Wedding Library Raffle Prize with Merci NY

Every year the Wedding Party has intense raffle prizes, but this one is a scene stealer. A lucky Wedding Party bride and her guest will indulge in a luxurious day of high-fashion fun with Jackeline Weppner of Merci NY and Claudia Hanlin (that's me)! There'll be tea at the Pierre, a private driver to travel in style, up to four super-VIP salon visits, gifts and much, much more.

All you have to do is visit the Merci NY and Wedding Library booth at the Wedding Party or email style@mercinewyork.com with your wedding date, brief description of your wedding style, and why you would like to win our prize! Easy, no? Buy your ticket at the link on the right, and you'll be on your way to chic bridal style.

Thursday, January 19, 2012

♥ MEOWLOVE ♥ our story VIII

Salam meowning..! :)

*warning* entry panjang giler ayams sampai meleleh air hidung ;p 

Happy freeday guys..! yeay cuti 4hari..besh kan.. happyyy.. haha ;p bleh la settlekan preps n diy thingys (project:x) yg tergendala tu...

Ermmmmm...aaaaaarr..... heheheeeeeeeeee.... actually nak share2 sket pasal my story..sbb da lama xbuat post ♥ MEOWLOVE ♥ ni... ;p haahaaaa sape yg nyampah ke, xsuka ke, geli ke, sila click X kat tab tu yer...terima kasih.. yg sudi nak bace tu, sediakan popcorn ye..haha ;p

Since tinggal lagi 20days before kami akan diijabkabulkan..da pulak feeling2 excited kan.. da pulak rasa mcm xsabar kan.. so mula la mood jiwang2, memory2 lama dtg balik..rase mcm kelakar pulak bila teringat time mula2 kenal kat FB (full story HERE). Yep kami ni boleh la dicategorykan CINTA MUKA BUKU..hahaaa.. *boring seh dgr lagu tu tiap2 hari*

 
letak pic dulu kasi mood..haha ;p

To my meowsayang fiance..thanks so much for the wonderful, sweet memories.... i akan abadikan all our memories from start kenal, start declare couple until merisik+bertunang, until our big day. U saved me from the darkness.. Dulu before i met u i was single for quite a long time. Alhamdulillah Allah bukakan pintu hati i untuk terima org yg baik mcm u :) *hati berbunga2*. before i met i was scared n not ready to be in a relationship thanks to my previous ex..ergh.. T_T

Ohh my, talk about my previous relationship wif my ex... sorry la i luahkan kat sini. Slumber jelah.. My last relationship sucks..it was great for the 1st 6months, but lama kelamaan it was an unhealthy relationship. He totally depended on me (life support) n i mcm xleh nak buat apa cos KONONnye sayang.. Im a hopeless romantic, bila i sayang sumone, i sayang dia gila2. i was not listening to my brain-stupid me. And because of him, i was miserable, unhappy, depressed, hutang sana-sini, mcm2 la.. my mom can see her daughter is unhappy (tapi dia xckp la). He was a parasite n although i sayang his family (mom especially), i just canot take it anymore.. Macam2 lah dia buat kat i, to me he is a selfish, ego tinggi, LAZY-ASS, liar, manipulative, opportunist, hot-tempered jerk. He's the kind yg suka ugut, demoralize, n then mentally torture u. I byk menangis pasal dia. I paling sedey when he doesnt thank and appreciate me after all i've done for him (sgt byk). I was the best girlfriend he cud ever had but dia xnampak sumer tu (bila da break baru sedar..hah too late). I plak time tu, asyik2 bagi chance sampai lah d relationship lasts until 2years plus.. Paling best, when i ask him to pay his hutangs (using my name),dia xnak.. kononnye ckp,i kan akan jadi husband u so y byr balik..vavi vodo punye laki..wat an asshole..padahal masa nak pakai ckp will pay back la, ape la.. So bila break tu i ended up kena settlekan all those debts sket2.. nama i yg kene blacklist n all shit *rasenye la*. But alhamdulillah almost all da settle tinggal 1card aje..phew-SEKSA okeh.. T_T * i did luahkan a bit of my life story in my old blog http://reneemeow.blogspot.com.  

note to all: if u all punye relationship mcm ni, pls leave him!! ur boyfirend@tunang@hubby should not ask for ur money and depend on u..!!

update: last i heard, dia still buat camtu gak (story lain sket la) to his current gf (now da break kot).. ingatkan da sedar diri tapi masih sama? what an asshole..!! 

Bila i left him, at first mcm depressed jugak la..cos canot get over the pain kan.. but i rasa sgt HAPPY n free... cuma risau la sape nak settlekan hutang2 tu kan.. mmg dat era i was like in a loophole, i mmg financially unstable, dah pulak sorang2.. family of course xtau la cos i xbgtau dorang.. but dorang supported me (bagi semangat n being around me) but it wasnt enough and i wasnt myself.. keje mcm tahape, studies mcm tahape, life pun mcm tahape... paling kelakar ada one time tu i wish my dad happy birthday one month after his real birthday (padahal mmg da wish n celebrate sama2 one month before). mmg gila la.. i xtau nak explain my life camne time tu... i thot i was happy n free (and trying to be) but like i said, org tgk i mcm miserable-dunno why. bila teringat balik mcm nak nanges pun ada..huhuuu.. *ok a bit teary-eyed n sebak now*


Bila i da slowly stable, i manage to settle my probs n get over the pain.. i also manage to forget him n tried to move on.. Ramai yg nak berkenalan (time tu kurus la sket kot-haha), but i was not ready n takut kottt.. dalam conversation i akan tanye dulu, "u ni hot-tempered x?".. haha..adoih..ade la a several dates with guys but xde yg betul berkenan (mcm choosy pun ada? haha). So i was single for almost 2years plus until one day i saw my meowsayang's profile kat FB.. time tu kebetulan jer ternampak profile dia cos dia tu mutual fren of my classmate kat UM. da kat situ suggest add, i pun add je la tapi xde feeling pape pun, juz mcm "eh cute gak dis guy, dia ampak clean". i like clean guys, err susah nak explain, dia nampak smart+bersih la..haha..adoih camne eh nak explain?phm2 je laa.... ;p

So from there, kat wall tu i rasa dia ada kot ckp " thanks for adding. hope boleh berkawan n get to know u lagi mendalam" sumthing like dat laaaa... xingat ayat tapi meaning dia mendalam gitu mcm nak tau lagi mendalam kearah 'itu'. heheheee.. i pun mcm uiks? i likeeee..hahaaa.. mula la i stalk dia.. mana pics2 dia i LIKE ajeee..hahahaaa ok lawak... now my tunang suke citer kat kawan2 dia yg i da lama minat dia kat FB.. hmmph..! padahal dia yg start the first move... T_T x aci..

Ok xnak citer pasal fb cos the continuance is actually da story before (full story HERE). I just wanna say alhamdulillah n syukur to Allah kerana ketemukan jodoh i ngan my fiance. Syukur i've met n will be getting married to a person yg sgt2222 opposite dgn 'si dia' yg buat hidup i merana. Syukur my future hubby is a very responsible, rajin, honest, loving, hormat org tua, sopan santun, n yg paling penting xdepended on me to support him. Although kerja sederhana n x tinggi mcm org lain(doctor ke, engineer ke,etc,etc) but dia tried his best to cari rezeki for us. Im proud of him.. and syukur dat he always supports me in watever i do.. we may not be the perfect couple like others, we're not goodlooking as other couples, we're not slim+fit (haha!) as others yg pakai dress+suit chun gilers, we're not rich and have a lot of money (trust me-mmg kami terkontang-kanting gak carik duit), we're getting married in a simple+sederhana majlis... but both of us compliment and LOVE each other and just make do with everything... I LOVE U my hubby... :) cant wait to be ur wifey in 20days.. heheheeeee... *tetibe blush n sengih sorang2*

Doakan kebahagiaan kami ya.... :)


 
 one of our sweet memories..layan bola@mamak and layan bola during msia vs indon final..! yeah..! :D

love u to bits..!!!! shayangdiashangatshangatttttt....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Ok boleh lap air idung tu skang..hahahaaaa...
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Ops one more, sempena nak dekat my wedding nie kann... today i tetiba teringatkan my arwah tokmak yang dah passed away 14jul2009..(her tribute) . I looooove n sayangggg sgt2 kat arwah tokmak i n wished she cud be there time wedding i.. :( but Allah lebih sayangkan dia, mari kita sedekahkan Al-fatihah kepada arwah tokmak ye....
*sobs* teary-eyed n sebak lagi... :(
 al-fatihah.. :( 
Semoga Rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan insan-insan yang soleh dan diredhai Allah... amin..



meowluv~

Romantic Blossom Cupcake Class by Sweet Things by Fi

We are delighted to introduce our first cupcake decorating class hosted by Sweet Things by Fi at our wedding studio on the 8th February. 

If anyone does not know Fi's work or indeed has not eaten one of her cakes they are truly missing something and life is not worth living until you do! 

Fi is one of our favourite wedding cake designers, whose creations continue to amaze our clients and us, plus she buys me creme eggs so I am heavily blackmailed!

Fi's first cupcake decorating class will be held at our shop, based in Elviria, on the 8th February from 3pm until 5pm.

The theme of our first cupcake decorating course is Romantic Blossom Cupcakes.

Fi will bring the freshly baked cupcakes and each student will be provided with 6 cupcakes each, 3 chocolate and 3 vanilla along with all the decorating materials to create beautiful cupcakes ready for you to take home. 

You will learn the art of creating sugar craft roses, pearl and bows as in our photo above and get to take them home.

Fi's cupcake course is 60 euros per head and this includes tea, coffee and cakes to test along with a lot of fun plus 6 fabulous cupcakes unless we have eaten them first! 

This cupcake decorating course is limited to 6 people with a minimum of 4 people so first come first served but there will be more classses to follow.

If you would like to book this class please contact Fi on 697228088 or email her on mail@sweetthingsbyfi.com

To view Fi's website and see her amazing creations visit